Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно зима › Тісто філо
Тісто філо

Тісто філо

Філо – неймовірно тонке, повітряне, майже невагоме тісто, що виготовляється з борошна, солі, олії і води (без додавання яєць). Як мовиться, лаваш на середземноморський манер. У перекладі з грецької «філло» означає «лист». І справді: тісто наскільки прозоре, що нагадує цигарковий папір. Ми пропонуємо Вам класичний рецепт тіста філо. Ви ж можете в стопку листів додати будь-яку начинку на Ваш смак: шматочки м'яса, овочі, фрукти, ягоди або навіть шоколадний соус, джем. Відповідно, така закуска може перетворитися на самостійну страву, ситний перекус або вишуканий десерт. До речі, тісто філо любить заморозку, тому його можна наготувати на запас і зберігати в морозильній камері до півроку.

Кількість порцій 4
Час приготування 150 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 900 г.
  2. 2. Сіль — 1 ч.л.
  3. 3. Вода — 300 мл.
  4. 4. Олія оливкова — 5 ст.л.
  5. 5. Сік лимонний — 1,5 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати борошно з сіллю в мисці. Порціями додавати воду, попередньо змішану з лимонним соком, ретельно вимісити тісто. Потім додати оливкову олію.

  2. Повторно вимісити, обернути плівкою, покласти в холодильник на 2 години.

  3. Дістати із холодильника тісто, дати полежати при кімнатній температурі, після чого розділити на кілька частин.

  4. Вручну розтягувати кожен шматок тіста в різні сторони, обережно, тісто не повинно рватися. Товщина розтягнутого тіста повинна бути рівною товщині паперового аркуша. При випіканні тісто необхідно змастити розтопленим вершковим маслом, кожен шар.