
Грушевий пиріг з медово-лимонною пряною заливкою
Є певні страви, тільки від назв яких вже течуть слинки. До таких належить і грушевий пиріг з медово-лимонною пряною заливкою. Цей десерт не з простих по приготуванню, проте зусилля і засоби того варті. Пиріг настільки смачний, ароматний і «витончений», що розтопить серце будь-кого - навіть того, хто не любить солодке. А поєднання груші та лимону зробить смак красивим і незабутнім, смак, який чимось нагадує про бабусине варення. Мед додасть пирогу солодкості, а кориця і гвоздика - казковий аромат. Здивуйте своїх близьких таким ось пирогом і ваші старання не залишаться непоміченими!
Інгредієнти
Борошно пшеничне
200 г.
Масло вершкове
100 г.
Вода
90 мл.
Груші
200 г.
Лимон
0,5 шт.
Мед
100 г.
Яйце куряче
2 шт.
Кориця
за смаком
Гвоздика
за смаком
Горіхи
40 г.
Етапи приготування
01
Для приготування тіста в блендер покласти заморожене масло і борошно. Подрібнити, щоб вийшли масляно-борошняні крихти. Висипати їх в миску, в центрі зробити заглиблення і в нього заливати холодну воду, швидко замішуючи тісто. На присипаній борошном поверхні розкачати тісто. Укласти у форму і поставити на 15 хвилин у морозилку.
02
Духовку розігріти до 200°C градусів. Груші помити, очистити, видалити серцевину. Нарізати груші тонкими скибочками або часточками.
03
Дістати тісто і в багатьох місцях наколоти виделкою. Укласти фрукти на тісто. Поставити форму з пирогом на 20 хвилин у духовку.
04
Для соусу необхідно в мисці змішати 2 яйця, сік половини лимона, 2 столові ложки борошна, 1 чайну ложку кориці, гвоздику. По трохи додати мед, розмішуючи. Розмішати всю суміш до однорідної консистенції.
05
Горіхи подрібнити в блендері або порубати ножем. Дістати форму з духовки і залити груші соусом. Зверху посипати меленими горіхами. Запікати 40 хвилин у духовці при температурі 160°C градусів.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів