
Вівсяні талери
Талер - це назва великої срібної монети, яка в XVI-XIX століттях відігравала важливу роль у грошовому обігу Європи і в міжнародній торгівлі. Дуже скоро талер зайняв домінуюче положення в міжнародній торгівлі. Хоч і на сьогоднішній день талера, як грошової одиниці не існує ми вам пропонуємо сьогодні стати фальшивомонетниками і зробити власні, нехай і вівсяні талери. Якщо у вас є діти, то спечіть їм таке прекрасне печиво. До речі, з дітьми можете і обіграти цю ситуацію з грошима. Вийде дуже весело, незабутньо і креативно, до того ж ще й дуже смачно. А ще таке печиво вважається дієтичним і корисним, тому що в ньому багато корисних вівсяних пластівців і мигдалю.
Інгредієнти
Мигдаль
50 г.
Борошно пшеничне
300 г.
Какао-порошок
30 г.
Вівсяні пластівці
350 г.
Родзинки
150 г.
Сіль
1 ч. л.
Цукор-пісок
330 г.
Розпушувач тіста
15 г.
Яйця
5 шт.
Вершкове масло
150 г.
Цукор ванільний
25 г.
Етапи приготування
01
Мигдаль змолоти в блендері. 2 ст. л. цукру залити 0,3 склянки води. Варити сироп, поки цукор повністю не розчиниться. Охолодити.
02
Змішати борошно, 50 г. вівсяних пластівців, розпушувач, какао, цукор, який залишився і вершкове масло. Влити 1 яйце і 1 жовток. Змішати в однорідну масу разом із сиропом. Накрити тісто харчовою плівкою і поставити в холодильник.
03
В 1 ст. л. вершкового масла обсмажити 300 г. вівсяних пластівців. Родзинки промити.
04
Для начинки 3 білки збити з 1 дрібкою солі, поступово всипати ванільний цукор і збивати ще 5 хвилин. Додати вівсяні пластівці і родзинки, змішати міксером.
05
Розділити тісто на чотири частини. Розкачати по 4-5 мм. Вирізати кола по 6 см. в діаметрі.
06
Викласти кружечки на деко, змащене маслом. На кожен кружечок покласти чайну ложку начинки і накрити іншим кружечком. Придавити по краях. Випікати 20 хвилин у духовці при температурі 180°С.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів