Пряна курочка - Image

Пряна курочка

Кількість порцій: 5Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Запечена курочка - знайома нам смакота. А якщо змастити її сумішшю пряних трав, то вийде зовсім нова ароматна курка, яку обов'язково рекомендуємо спробувати. Ніяких складнощів і загадок в приготуванні немає, змішати прянощі і натерти ними курочку зможе кожен. Новим прийомом стане: вкладання половини цибулі в очищені від м'якуша "лимонні чашки". І це, як виявляється дуже легко. Дійсно запечена курка стає частою гостею на святкових столах і не тільки. Поки вона готується в духовці, ви за цей час можете приготувати гарнір. Звичайно ж, не лише за легкість в приготуванні ми полюбили цей рецепт, а ще і за неймовірний чарівний смак.

Інгредієнти

Тушка курки

1 шт.

Цибуля

1 шт.

Лимон

1 шт.

Часник

3 зубчики

Маслинова олія

3 ст. л.

Прянощі

по 1 ч. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Підготовлену тушку збризнути соком лимона. Посолити, і натерти чорним перцем. Трішки змастити курку оливковою олією і відкласти.

02

Підготувати суміш прянощів: розтерти в ступці куркуму, коріандр, розмарин і гірчицю. Змастити курку, отриманою сумішшю.

03

Цибулину очистити і розрізати навпіл. Помістити половинки в "лимонні чашки". Вмістити їх в курку разом з часником. Потім помістити її у форму для запікання.

04

Запікати пряну курочку 60 хвилин, постійно поливаючи соком, утвореним в процесі випічки. Температура в духовці повинна досягати 200ºС.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв