Картопляний гратен із перцями та цибулею - Image

Картопляний гратен із перцями та цибулею

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 год 25 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Дуже простий у приготуванні овочевий гратен із картоплі і солодкого перцю. Страва є дієтичною, бо в ній не використовується велика кількість твердого сиру, на відміну від класичного гратену. Хоча, звичайно, можете його додати. Вершки бажано використовувати 10% жирності, щоб не додавати непотрібної калорійності страві. Не зайвим буде додати в молоко мускатний горіх та інші спеції, наприклад, італійські трави. За бажанням, можна додати нарізані гриби. Особливо в цьому випадку підійдуть печериці. Додати можна й інші овочі, наприклад, броколі, кабачки, баклажани, цукіні, помідори інше.

Інгредієнти

Перець солодкий

680 г.

Цибуля ріпчаста

450 г.

Картопля

1,4 кг.

Олія рослинна

10 мл.

Молоко

150 мл.

Вершки

300 мл.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Духовку розігріти до 190°C. Перці помити, очистити від насіння. Покласти перці в духовку і запікати близько 10 хвилин.

02

Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Розігріти трохи олії в сковороді, обсмажити цибулю. Форму змастити олією.

03

Картоплю помити, очистити, нарізати скибочками. Покласти картоплю в каструлю, налити молока і вершків. За смаком додати сіль і перець. Довести до кипіння, додати цибулю.

04

Викласти у форму перці, залити картопляною сумішшю. Поставити форму в духовку і запікати близько 45-60 хвилин. Перед подачею трохи охолодити.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв