Халва з манної крупи з горіхами і корицею - Image

Халва з манної крупи з горіхами і корицею

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Це, напевно, не зовсім халва, але оригінальний десерт. Для приготування домашньої халви з манки знадобиться крупна манка, так звана «тверда». На упаковці цього продукту, можна побачити одну з двох букв: «М» або «Т». Найчастіше (практично завжди) ми бачимо букву «М», тобто сорт «м'який» і дрібний, для халви не надто підходящий (хоча і з нього виходить). З сорту «Т» виходять чудові солодощі. Особливо діти, люблячі всякі вкусняшки, будуть задоволені таким частуванням. Халва з манки - корисне блюдо, яке чудово підійде для корисного сніданку. Горіхи і кориця тільки збільшать незвичайний смак і аромат десерту.

Інгредієнти

Масло вершкове

200 г.

Цукор

400 г.

Вода

800 мл.

Крупа манна

600 г.

Горіхи

за смаком

Кориця

за смаком

Етапи приготування

01

У каструлю налити воду, висипати цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння.

02

На розігріту сковороду викласти вершкове масло, висипати манну крупу, обсмажити до світло-золотистого кольору, при цьому постійно помішуючи.

03

Влити цукровий сироп на сковороду, додати горіхи, готувати до повного випаровування рідини.

04

Прибрати сковороду з вогню, накрити зверху рушниками, залишити на 20 хвилин.

05

Перемішати виделкою, знову укутати, залишити до повного охолодження.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв