Картопляна запіканка з беконом і цибулею - Image

Картопляна запіканка з беконом і цибулею

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Про картопляну запіканку знають давно і люблять її стільки ж часу. Ще у фільмі "Дівчата" головна героїня перераховувала безліч страв, у яких використовують картоплю. У тому числі і картопляну запіканку. Звичайно, часу пройшло досить багато, з'являються нові страви, вдосконалюються старі. Ось, як, наприклад, наш наступний рецепт. Ми поклали в картопляну запіканку бекон і отримали досить свіжу та оновлену страву, яка порадує всю вашу родину, якщо ви, все ж, вирішите її приготувати. Адже це страва виходить досить ситною завдяки картоплі, бекон робить її соковитою, ну а цибуля і приправи, звичайно ж, більш ароматним.

Інгредієнти

Масло вершкове

25 г.

Цибуля ріпчаста

120 г.

Часник

1 зуб.

Бекон

200 г.

Картопля

900 г.

Вершки

750 мл.

Горіх мускатний

5 г.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Розігріти духовку до 180°C градусів. Цибулю і часник очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Розтопити масло в сковороді, обсмажити на ньому цибулю і часник до золотистого кольору.

02

Викласти цибулю і часник, а потім обсмажити скибочки бекону. Картоплю помити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Форму змастити вершковим маслом.

03

У форму на дно викласти картоплю, потім цибулю і бекон. Додати сіль і перець. Вершки перемішати з мускатним горіхом, сіллю і перцем, а потім вилити соус в форму. Поставити форму в розігріту духовку і запікати близько 80-90 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Картопляна запіканка з беконом і цибулею – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua