Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти м'ясо європейська › Свинина в горщику з картоплею
Свинина в горщику з картоплею

Свинина в горщику з картоплею

Від такої смакоти не відмовиться ні дорослий, ні дитина. Погодьтеся: будь-яка їжа, запечена в горщиках, виходить набагато ефектніше, має більш виражений смак і насичений аромат, ніж приготовлена, припустимо, на сковороді або в сотейнику. А якщо це свинина в горщику з картоплею – смачніше подвійно. Оригінальна подача страви робить її ще і дуже апетитною: знизу соковиті шматочки м'яса на овочевій «подушці», просоченій майонезом, зверху – розплавлений ароматний сир з рум'яною скоринкою. Смакота. Для цього рецепта свинина вибрана не дарма: ніжне, але жирне м'ясо, віддаючи свій цінний сік, насичує овочі неповторним ароматом. Завдяки цьому «внутрішність» горщика виходить соковитою і м'якою.

Кількість порцій 4
Час приготування 70 хв

  1. 1. Свинина — 300 г
  2. 2. Картопля — 300 г
  3. 3. Морква — 80 г
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 80 г
  5. 5. Сир — 80 г
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Майонез — 30 г
  8. 8. Перець чорний — за смаком
  9. 9. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, очистити і нарізати шматочками. Моркву помити, очистити і нарізати кубиками. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. М'ясо помити і нарізати шматочками.

  2. Духовку розігріти до 200 градусів. У горщик шарами укласти картоплю, моркву, цибулю і свинину, кожен шар змащуючи майонезом. Додати сіль, перець, зелень за смаком.

  3. Сир натерти на тертці. У горщик залити води так, щоб вона доходила до верху. Поставити горщики в розігріту духовку і запікати близько 60 хвилин. Подавати прямо в горщиках або виклавши на тарілки.