
Бефстроганов з лисичками
Не дивлячись на таку незвичайну назву, бефстроганов - це популярна страва російської кухні. Хоча саме слово французького походження, позначає воно «яловичина по- строганівські». Відмінною особливістю цієї страви є те, що яловичину потрібно порізати дуже дрібно і обсмажити на сковороді. Бефстроганов з'явився відносно недавно, наприкінці ХІХ століття і отримав назву від імені графа Строганова Олександра Григоровича. Спочатку цю страву робили саме із м'яса яловичини. Наш рецепт трохи відрізняється від класичного варіанту. Лисички надають особливого смаку страві, при цьому вона виходить не такою калорійною.
Інгредієнти
Цибуля ріпчаста
30 г.
Олія соняшникова
40 г.
Вино біле сухе
20 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Вершки 36%
50 г.
Картопля
150 г.
Гриби лисички
40 г.
Вирізка телятини
100 г.
Зелень
за смаком
Етапи приготування
01
Нарізати м'ясо брусочками. Нагріти 2 сковороди. В одній обсмажити на олії гриби і цибулю з додаванням вина.
02
На другій сковороді обсмажити м'ясо до напівготовності. Потім додати смажені гриби і цибулю. Влити вершки, посолити і поперчити. Протушкувати з вершками протягом декількох хвилин.
03
Картоплю обсмажити. Посолити. Викласти на блюдо м'ясо з грибами, навколо викласти картоплю. Декорувати зеленню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів