Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти макарони осінь › Спагеті з баклажанами
Спагеті з баклажанами

Спагеті з баклажанами

При приготуванні цієї страви можна використовувати як спагеті, так і будь-який інший вид макаронних виробів з борошна твердих сортів. Хоча серед інгредієнтів і відсутнє м'ясо, але страва, тим не менш, виходить дуже ситною і поживною. Паста з баклажанами, приправлена сиром, дуже проста в приготуванні, вимагає зовсім небагато інгредієнтів і прекрасно підійде і для вегетаріанців. Сир можна замінити солоним сиром. Результат в будь-якому випадку виходить прекрасним. Блюдо неймовірно цікаве.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Сіль — за смаком
  2. 2. Сир твердий — 80 г.
  3. 3. Лимон — 0,5 шт.
  4. 4. Вершки — 275 мл.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  6. 6. Олія оливкова — 3 ст. л.
  7. 7. Спагеті — 350 г.
  8. 8. Баклажани — 500 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити баклажани, нарізати тонкими скибочками вздовж плода. Поставити каструлю з водою на вогонь, посолити, довести до кипіння, на 2 хвилини покласти баклажани в воду, після, промити під холодною водою, викласти на паперовий рушник, баклажани повинні просохнути.

  2. Довести підсолену воду в каструлі до кипіння, висипати у воду спагеті, варити без кришки 10-12 хвилин, постійно підтримувати невелике кипіння.

  3. Налити олію в сковороду, поставити на вогонь, розігріти, викласти баклажани на сковороду в олію, також додати дрібно нарізану цибулю, обсмажувати протягом 8-10 хвилин. Додати лимонний сік. Викласти в сковороду спагеті, влити вершки, перемішати, додати за смаком сіль і перець. Подавати з тертим сиром.