
Бананово-шоколадний кекс
Прекрасний пишний, просто повітряний кекс. Поєднання таких продуктів як банани і шоколад, напевно, неможливо не любити. Банани можна розім'яти в пюре не всі, частину залишити шматочками і тоді вони попадатимуться в кексі. Шоколад (підходить краще чорний або молочний без добавок) можна натерти на тертці, тоді кекс вийде з шоколадною крихтою. Можна за бажанням додати будь-які горіхи, родзинки, сухофрукти та цукати. Також гарним варіантом буде полити готовий кекс глазур'ю, особливо шоколадною, а зверху посипати кокосовою стружкою або горіхами - зовнішній вигляд і смак кексу це значно поліпшить.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
250 г.
Розпушувач
10 г.
Сіль
3 г.
Шоколад темний
125 г.
Ванілін
5 г.
Цукор
240 г.
Яйце куряче
2 шт.
Банани
4 шт.
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 200°C. Збити яйця з цукром і ваніліном. Банани очистити від шкірки і розім'яти до стану пюре. З'єднати яєчну суміш з банановим пюре і обережно перемішати.
02
Просіяти борошно з сіллю і по трохи додати до яєчно-бананової масі. Перемішати і довести все до однорідної консистенції. Шоколад нарізати невеликими шматочками і додати в тісто.
03
У форму (краще використовувати силіконову) залити тісто. Поставити форму розігріту духовку. Випікати кекс близько 50-60 хвилин (готовність перевірити зубочисткою).
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів