Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно весна › Пудинг "Іриска"
Пудинг "Іриска"

Пудинг "Іриска"

Це один з тих прекрасних десертів, які не вимагають багато часу на приготування, а в підсумку виходять дуже смачними - справжній рай для ласунів. Найкраще вживати цей пудингом в теплому вигляді. Смак соусу нагадує смак ірисок, але тільки не такий липкий, а просто ніжний і трохи тягучий за своєю консистенцією. Печені пудинги привабливі тим, що завжди прості у приготуванні. Якщо пудинг залишається на наступний день, то перед подачею його розігрівають. Подають на стіл теплим або зі збитими вершками.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Фініки без кісточок — 150 г.
  2. 2. Сода — 1 ч. л.
  3. 3. Масло вершкове — 150 г.
  4. 4. Цукор — 200 г.
  5. 5. Ванільний стручок — 1 шт.
  6. 6. Яйце куряче — 1 шт.
  7. 7. Борошно пшеничне — 300 г.
  8. 8. Розпушувач — 1 ч. л.
  9. 9. Цукор коричневий — 225 г.
  10. 10. Вершки — 60 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Закип'ятити 350 мл. води, додати в неї фініки і соду, залишити на 15 хвилин.

  2. Збити в мисці 90 г. вершкового масла з цукром. Додати сюди ж яйце і насіння ванілі, ще раз збити.

  3. Зменшити швидкість міксера і поступово додавати борошно і розпушувач. Додати в тісто фінікову суміш. Замісити тісто. Викласти його у змащену маслом форму для випікання.

  4. Поставити форму з пудингом в духовку на 30 хвилин, випікати при температурі 180ºС.

  5. Насипати в каструлю коричневий цукор, вершки, 60 г. вершкового масла, поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 1 хвилину.

  6. Збільшити температуру духовки, залити пудинг отриманою карамеллю, випікати ще 1 хвилину.