Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти риба європейська › Салат із оселедця і буряка з апельсиновою заправкою
Салат із оселедця і буряка з апельсиновою заправкою

Салат із оселедця і буряка з апельсиновою заправкою

Дуже смачний і незвичайний салат. Всі інгредієнти гармонійно поєднуються. Разом буряк і оселедець в одному рецепті - це класика, а в поєднанні з апельсином і коріандром - справжній модерн. Щоб буряк зберіг максимальну кількість вітамінів і не вийшов водянистим, його запікають у духовці, загорнувши в два шари фольги. Апельсиновий соус надає салату соковитість і свіжість, прекрасно відтіняє і смак буряка, і смак оселедця, роблячи його ніжніше. Готовому салату потрібно дати настоятися протягом 30-40 хвилин. Подають салат з буряком і оселедцем під апельсиновим соусом злегка охолодженим.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Оселедець слабосолений — 1 шт.
  2. 2. Буряк — 2 шт.
  3. 3. Апельсини — 1 шт.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  5. 5. Салат зелений — 200 г.
  6. 6. Коріандр — 1 пучок
  7. 7. Олія рослинна — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Видалити нутрощі з риби, очистити від шкіри і кісток, нарізати невеликими шматочками.

  2. Відварити буряк, остудити, після очистити від шкірки. Нарізати буряк кружечками, змішати буряк з рослинною олією.

  3. Вичавити із апельсина сік. Розігріти сковороду, налити апельсиновий сік, додати цукор, випарити сік до загущення. Остудити суміш зі сковороди, після змішати з рослинною олію.

  4. При подачі викласти листя зеленого салату на тарілку, зверху нарізаний кружечками буряк, присипати коріандром, викласти зверху шматочки риби. Заправити салат апельсиновим соусом. Посипати кільцями цибулі.