Пиріг з сьомгою і сиром фета - Image

Пиріг з сьомгою і сиром фета

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Закритий пиріг з ароматною сьомгою, шпинатом і середземноморським сиром фета відноситься до традиційної грецької несолодкої випічки. Греки вже точно знають толк в приготуванні вишуканої їжі. Всіма відомий солонуватий і гострий сир фета надає будь-якій страві пікантний смак. У пропонованому рецепті він під дією високої температури розплавляється і ніжно розтікається по всій начинці. Фету можете замінити більш доступною, але не менш пікантною бринзою, а сьомгу відмінно замінить форель. Червона рибка в вершковій заливці – це щось. Божественний смак і насичений аромат не залишить байдужим будь-якого гурмана. Якщо Ви перейнялися ідеєю середземномор'я, поспішіть порадувати близьких ситним грецьким пирогом.

Інгредієнти

Борошно пшеничне

250 г

Масло вершкове

125 г

Яйце куряче

2 шт.

Сіль

за смаком

Сьомга

500 г

Сир фета

250 г

Шпинат

350 г

Сметана

40 г

Етапи приготування

01

Вершкове масло заморозити. Дістати масло з морозилки і натерти на тертці. Додати просіяне борошно і сіль. Перемішати, щоб вийшли крихти.

02

У масі зробити поглиблення, розбити туди яйце. Додати кілька столових ложок дуже холодної води і швидко замісити тісто. Тісто накрити харчовою плівкою і покласти в холодильник мінімум на 30 хвилин.

03

Тісто розділити на 2 пласти: 2/3 і 1/3, більший розкачати і викласти у форму. Крупно нарізати рибу. Нарізати кубиками фету. Змішати в мисці рибу, фету, шпинат. Додати сметану і сіль.

04

Духовку розігріти до 180 градусів. Викласти начинку на нижній пласт тіста, накрити верхнім. Поставити форму в духовку і випікати близько 80 хвилин. За 10 хвилин до кінця змастити пиріг трохи збитим яйцем.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Пиріг з сьомгою і сиром фета – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua