Сирний пиріг "Забава"
Рецепт на замітку всім хазяєчкам, які люблять домашні випічки більше, ніж магазинні. А тим, хто тільки вчиться пекти пироги, він теж повинен сподобатися. Тому що за часом він досить швидкий, та й не складний. Потрібно відзначити, що тут дуже багато компонентів, які дуже корисні, і їх слід використовувати в своєму раціоні. Наприклад, сир хороший для кісток, в ньому багато білка, який можна вживати навіть увечері. Ізюм підходить для зміцнення серцево-судинної системи, для підвищення імунітету. Горіхи ж теж мають корисні властивості, насичені багатьма вітамінами (тут вже залежить від того, які саме горіхи ви виберете ). Тому пиріг "Забава " такий потрібний і корисний .
Інгредієнти
Вершкове масло
130 г
Яйця
4 шт.
Цукор
170 г
Розпушувач
1 ч.л.
Ванільний цукор
1,5 ч.л.
Какао
1 ч.л. (з гіркою)
Борошно
1,5 склянки (або більше)
Сир
500 г
Крохмаль
1 ч.л.
Родзинки
за смаком
Горіхи
за смаком
Етапи приготування
01
Вершкове масло (100 г.) розтопити і охолодити.
02
Борошно просіяти з розпушувачем.
03
Одне яйце злегка збити.
04
У велику миску влити олію, додати цукор (1/3 склянки), ванільний цукор (0,5 ч.л.) і все перемішати.
05
Какао через сито всипати до цієї маси і ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
06
Слідом додати збите яйце і ще раз все перемішати вінчиком або виделкою.
07
Порціями ввестиь борошно з розпушувачем і замісити гладеньке тісто.
08
Від отриманого тіста відокремити 1/3 частину і прибрати в морозильник.
09
Решту тіста розкачати і викласти у форму.
10
Родзинки або інші сухофрукти для начинки промити і замочити.
11
Решту вершкового масла розтопити.
12
Яєчні білки з двох яєць, що залишилися, відокремити від жовтків і прибрати в холодильник. Жовтки злегка збити.
13
Сир викласти в миску і розім'яти виделкою. Якщо хочеться, щоб начинка мала кремову консистенцію, треба пропустити сир через сито або протерти його блендером. Додати решту цукру, ванільний цукор і все добре перемішати.
14
Влити вершкове масло, додати жовтки і крохмаль і ще раз добре перемішати.
15
За бажанням ввести в начинку родзинки, горіхи та інші наповнювачі.
16
Охолоджені білки збити міксером в міцну піну. Ввести їх в сирну масу і акуратно перемішати знизу догори, щоб вони не опали.
17
Отриману сирну начинку викласти на тісто і розрівняти.
18
На терці натерти заморожену частину тіста і, рівномірно розподіливши її, насипати верхній шар пирога. Випікати пиріг у нагрітій до 180°C духовці близько 30 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів