Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сир духовка › Сирний пиріг
Сирний пиріг

Сирний пиріг

Чудовий, простий у приготуванні і дуже смачний сирний пиріг, який складається з двох шарів: нижній – пісочна крихта, а «верхівка» – ніжна сирно-сметанна маса з приємним ароматом ванілі. Незаперечна гідність сирної випічки в тому, що її практично неможливо зіпсувати: за умови «не перетримати в духовці» вона завжди виходить неймовірно м'якою і ніжною, має пористу, повітряну текстуру і «маслянистий» смак. Пропонований пиріг дозволяє з користю використовувати залишившийся з учорашнього дня запас кисломолочного сиру, який відмовляються їсти (як часто трапляється) Ваші діти. А ось така смачна і цікава випічка вже точно не залишить без уваги навіть найпримхливіших ласунів.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Масло вершкове — 75 г.
  2. 2. Печиво — 120 г.
  3. 3. Кисломолочний сир — 375 г.
  4. 4. Сметана — 375 г.
  5. 5. Ваніль — 5 г.
  6. 6. Яйце куряче — 5 шт.
  7. 7. Борошно кукурудзяне — 65 г.
  8. 8. Цукор — 160 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати кубиками масло і розтопити на водяній бані. Додати печиво і подрібнити в блендері. Духовку розігріти до 180°C. Укласти масу з печива у форму і випікати близько 10 хвилин.

  2. Відокремити жовтки від білків. Сир протерти через сито, змішати з жовтками, ваніллю, сметаною, просіяним кукурудзяним борошном. Білки збити з цукром в пишну масу.

  3. Обережно змішати сирну і білкову маси. Вилити начинку на корж з печива. Поставити в духовку і випікати близько 40 хвилин.