Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сир духовка › Сирний пиріг з чорною смородиною
Сирний пиріг з чорною смородиною

Сирний пиріг з чорною смородиною

Головному продукту червня – смородині – дійсно потрібно приділити багато уваги, адже з її користю для здоров'я не можна посперечатись. Духмяний, випечений в духовці пиріг, не зможе залишити вас в спокої під час обіду, коли відчуття голоду досягає своєї вершини. Ніжне поєднання низькокалорійних яєць з солодким присмаком цукру та гострим, трішки солоненьким, сирком, вдало складуть начинку нашому вишуканому десерту. Не потрібно забувати і про основу нашого чудового пирога, яка б не була можлива без високоякісного пшеничного борошна та ароматного, приємного на смак, вершкового масла – це здається невідємні елементи будь-якого тіста. Головне, правильне приготування сирного пирога зі смородиною забезпечить всій сім'ї необхідний заряд бадьорості і вітамінів, щоб зустріти осінь повними сил.

Кількість порцій 8
Час приготування 70 хв

  1. 1. Борошно — 200 г
  2. 2. Розпушувач — 5 г
  3. 3. Сіль — 2 г
  4. 4. Цукор — 150 г
  5. 5. Яйця — 3 шт.
  6. 6. Вершкове масло — 120 г
  7. 7. Сир кисломолочний — 500 г
  8. 8. Сметана — 100 г
  9. 9. Крохмаль — 40 г
  10. 10. Чорна смородина — 300 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно просіяти з розпушувачем, додати сіль і нарізане кубиками вершкове масло, пробити блендером до отримання вологої крихти.

  2. Покласти цукор і 1 яйце, замісити тісто. Загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.

  3. 2 яйця збити з цукром, додати сметану і протертий сир, збити міксером до однорідної маси, додати просіяний крохмаль, перемішати.

  4. Розігріти духовку до 180°C градусів.

  5. Третину ягід, 5 ст. л. води і 2 ст. л. цукру уварити на повільному вогні. Змішати з рештою ягід.

  6. Охолоджене тісто розподілити в роз'ємній формі, зробивши бортики висотою близько 4-5 см. Вилити сирну начинку і рівномірно розподілити ягоди злегка втиснувши їх в сир.

  7. Випікати пиріг близько 45 хвилин. Злегка охолодити, від'єднати форму і остаточно охолодити.