
Кавові маффіни з корицею
Перед вами просто десерт мрії для кавоманів - кавові мафіни з корицею. Особливо якщо їх вживати з кавою ... Тоді ви отримаєте просто море кавової насолоди. У рецепті пропонується полити готові мафіни шоколадом, але, щоб спростити процес приготування можете дрібно порізати шоколад (але не в блендері і не на тертці) і додати в тісто. Таким чином у кексі будуть шматочки шоколаду, які тануть (звісно, якщо кекси подавати теплими). А зверху тоді досить присипати цукровою пудрою. В якості додаткової начинки можна додати будь-які горіхи (особливо волоські) і сухофрукти (прекрасно підійде дрібно нарізаний чорнослив).
Інгредієнти
Борошно пшеничне
400 г.
Цукор
200 г.
Розпушувач
10 г.
Кориця мелена
5 г.
Кава розчинна
15 г.
Сіль
2 г.
Молоко
200 мл.
Яйце куряче
1 шт.
Масло вершкове
100 г.
Ваніль
5 г.
Шоколад
100 г.
Етапи приготування
01
Змішати просіяне борошно з цукром, кавою, сіллю, ваніллю і корицею. Окремо збити яйця з розм'якшеним вершковим маслом. Додати в масляну суміш молоко і ще раз збити.
02
У суху суміш, збиваючи міксером, додавати молочну. Духовку розігріти до 190°C. Формочки для маффінів на 2/3 наповнити тістом. Поставити в духовку і випікати близько 20-25 хвилин. Готові маффіни полити розтопленим шоколадом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів