
Шоколадно-мигдальний кекс
Домашню випічку люблять усі без винятку, а от приготувати її – справа непроста, яка деколи обертається для деяких господинь непосильним завданням. Розвіяти міф про складнощі процесу приготування випічки з легкістю зможе наш рецепт шоколадно-мигдалевого кексу. Коли Ви відправите десерт в духовку, вся кухня наповниться неповторним ароматом свіжої випічки, який привабить на кухню не тільки домочадців, а й нежданих гостей. Тому відразу ставте чайник. Не будемо приховувати: є у цих кексиків один істотний недолік – вже швидко вони з'їдаються. До речі, випікати кекси можна як у великій формі, так і порційних силіконових формочках, спеціально призначених для подібної випічки.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Шоколад чорний Maxim's 39г
400 г.
Масло вершкове домашнє
265 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
170 г.
Яйце куряче С0 1шт
5 шт.
Борошно пшеничне вищий гатунок
50 г.
Мигдаль
230 г.
Етапи приготування
01
Білки відокремити від жовтків. Шоколад розламати на шматочки. Масло нарізати кубиками. Розтопити масло, шоколад і цукор на водяній бані. Зняти з бані шоколадну суміш, додати жовтки, швидко перемішуючи.
02
Білки збити в пишну піну. Змішати шоколадну і білкову маси. Додати просіяне борошно і довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати кекс близько 25-35 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів