
Запечені баклажани з фетою
Ви скучили за літом, за теполим ніжним сонечком? Вам хочеться побалувати себе чимось смачненьким і корисним? Тоді ця страва, проста у приготуванні і під силу навіть самій недосвідченій господині буде для вас безцінною знахідкою. Витративши всього лише 60 хвилин ви отримаєте надзвичайно смачний і корисний продукт, справжнє джерело вітамінів, мікро і макроелементів. Нарізані кубиками баклажани запечені в духовці, приправлені лимонним соком і соєвим соусом, в дуеті з фетою сколихнуть в пам'яті спогади теплого літнього вечора і залишать на губах присмак Середземноморського бризу. Приємного апетиту!
Інгредієнти
Баклажан
2 шт.
Оливкова олія
2 ст. л.
Оцет
1 ст. л.
Мед
1 ст. л.
Суміш перців
1 ч. л.
Кмин
1/2 ч. л.
Часник
2 зуб.
Лимон
40 г
Соєвий соус
1 ст. л.
Сир фета
50 г
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Розігріти духовку до 200°С. Нарізати баклажани кубиками і скласти у велику миску. Злегка посипати сіллю і відкласти в сторону, поки готується маринад.
02
Змішати оливкову олію, оцет, мед, перці, розчавлений часник і кмин.
03
Злити рідину з баклажанів і полити їх маринадом.
04
Запікати овочі в духовці протягом 40 хвилин. Вийняти з духовки і дати трохи охолонути.
05
Змішати лимонний сік і соєвий соус, полити баклажани.
06
Фету розкришити.
07
Розкласти запечені овочі по тарілках і посипати фетою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів