Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти хліб осінь › Хлібний кисіль з цедрою
Хлібний кисіль з цедрою

Хлібний кисіль з цедрою

Кисіль - це дуже стара і традиційна для нашої кухні страва, яка славиться швидким приготуванням. Найчастіше робили (та й зараз роблять ) з ягід і фруктів, свіжих і сушених. Назва страви пішла від давньої назви вівсяного киселю. Солодкий ж кисіль з'явився трохи пізніше - коли завезли до нас картоплю, з якої можна роздобути крохмаль. З часом рецепти міняються, вдосконалюються. І сьогодні ми пропонуємо вам кисіль з хлібом і мандаринової цедрою (хоча мандарин можна замінити на будь-який інший цитрусовий). Головне, що все одно виходить дуже смачно, цедра додає особливу кислинку страві. Не кажучи вже про сухофрукти, які теж грають тут значиму роль.

Кількість порцій 6
Час приготування 15 хв

  1. 1. Хліб чорний — 500 г.
  2. 2. Цедра мандарина — 150 г.
  3. 3. Родзинки — 100 г.
  4. 4. Чорнослив — 100 г.
  5. 5. Крохмаль — 1 ч. л.
  6. 6. Мед — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Накришити хліб, зняти цедру мандарина. У каструлю додати хліб разом з цедрою, злегка підсмажити. Залити окропом, щоб хліб був покритий водою. Варити до стану каші. Трохи підлити води.

  2. Розвести крохмаль у 0,5 склянки холодної кип'яченої води. Поступово вливати крохмальну воду в каструлю, помішуючи. Варити 5 хвилин. В кінці додати мед. Остудити.

  3. У блендер перелити охолоджений кисіль, додати родзинки з чорносливом, збити.