Пиріг «Курник» - Image

Пиріг «Курник»

Кількість порцій: 4Час приготування: 2 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Якщо спочатку пироги пекли виключно солодкими, то зараз все більше популярними стають пироги з несолодкою начинкою. Рецепти пирогів існують майже в кожній національній кухні. У кожної з них своя рецептура, спосіб приготування. Традиційно для нас пироги випікаються в духовці, але є часті випадки, коли пироги і смажать на сковороді. Пиріг "Курник" мабуть отримав свою назву від того, що найбільше в начинці курячого м'яса. Воно добре доповнюється грибами, рисом і соусом. Подавати такий пиріг можна як повноцінну страву. Адже він досить ситний завдяки такиій начинці. Хороший варіант для сімейного обіду.

Продукти для рецепту

Борошно пшеничне вищий гатунок
17.40

Борошно пшеничне вищий гатунок

за 1 кг

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищий гатунок

6 ст.

Масло вершкове домашнє

300 г.

Сметана ХМЗ 20%

500 г.

Яйце куряче С0 1шт

9 шт.

Гриби білі свіжеморожені

300 г.

Гомілка Курка По-Домашньому куряча

1 шт.

Рис пропарений

1 ст.

Петрушка 70г

1 ст. л.

Сіль Єгипет

0,5 ч. л.

Цукор Ваш Цукор 10кг

1 ст. л.

Етапи приготування

01

Для приготування тіста, на дошку просіяти через сито борошно, зробити ямку в центрі, викласти 250 г. сметани, 50 г. вершкового масла, сіль і цукор. Додати 2 яйця, замісити тісто. Скачати в кулю, викласти в миску, накрити рушником, поставити в холодне місце на 30-40 хвилин.

02

Для приготування соусу підсмажити 1 ст. л. борошна з 1 ст. л. вершкового масла, додати 250 г. сметани, готувати 5-10 хвилин. Посолити.

03

Відварити курку до повної готовності, зняти м'ясо з кісток, нарізати дрібними шматочками. Заправити половиною соусу.

04

Відварити рис, заправити 250 г. вершкового масла. Відварити 7 яєць, нарізати, змішати яйця з нарізаною петрушкою. Додати в рис яєчну суміш з петрушкою.

05

Гриби обсмажити в олії на сковороді. Заправити соусом.

06

Відокремити четверту частину від тіста для верху пирога, решту розкачати в коло. Змастити форму для випікання маслом, викласти коло тіста, зробивши бортики з тіста. Викласти начинку шарами - рис, курку, гриби. Зверху накрити шаром тіста, зробивши при цьому в центрі пирога отвір для виходу пари. Випікати до готовності при температурі духовки 220°С.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Пиріг «Курник» – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua