Шоколадний торт без випічки - Image

Шоколадний торт без випічки

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 35 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Хочемо поділитися з вами рецептом такого чудового шоколадного торта без випічки. Даний рецепт сподобається тим, у кого є деякі проблеми з випічкою в духовці. Адже для приготування даного торта вам не буде потрібно пекти бісквіт. Основою торта нам послужить печиво савоярді. До речі, це бісквітне печиво і воно є основою для багатьох французьких десертів. Вже сама наявність цього печива в десерті предзнаменує королівський смак. Для приготування даного тортика вам не буде потрібно багато часу, проте смак страви буде неперевершений. Поєднавши шматочок такого торта з чашкою кави ви отримаєте неземне задоволення ввечері після важкого робочого дня.

Інгредієнти

Печиво савоярді

100 г.

Шоколад чорний

170 г.

Ананас консервований

0.5 банки

Сир Маскарпоне

250 г.

Молоко

100 мл.

Цукрова пудра

1 ст. л.

Горіхи волоські

70 г.

Вода кип'ячена

200 мл.

Какао порошок

1 ч. л.

Кава розчинна

2 ч. л.

Лікер кавовий

30 мл.

Етапи приготування

01

Спочатку, щоб просочити печиво савоярді потрібно розчинну каву розвести в 200 мл. теплої води і додати кавовий лікер. Маскарпоне збити з молоком і цукровою пудрою. Плитку шоколаду з горіхами розтопити в мікрохвильовці. З'єднати з маскарпоне і розмішати до однорідності, щоб вийшов шоколадний крем. Поставити в холодильник для загустіння.

02

Форму викласти пергаментом. Кожне печиво швидко занурити у кавову суміш і викласти на дно форми. Десерт поставити в холодильник, щоб добре просочився.

03

Зверху довільно викласти нарізані шматочки ананаса, потім-крем. Посипати горіхами. Повторити шар з печивом і ананасом. Верхній шар - крем. Розрівняти його по поверхні і поставити торт у холодильник на декілька годин.

04

Після цього звільнити торт від форми та готувати шоколадну стрічку. Для цього потрібно розтопити 70 г. шоколаду. Спочатку необхідно розтопити 2/3 від усієї кількості, а решту третину шоколаду додати у вже розтоплений шоколад. Розмішувати до тих пір, поки маса не стане абсолютно однорідної консистенції. Викласти шоколад у корнетики. Вирізати з пергаменту стрічку, рівну висоті і діаметру торта.

05

Зробити довільне штрихування шоколадом на стрічці. Покласти стрічку в холодильник на 5 хвилин.

06

Через 5 хвилин обернути торт стрічкою по всьому діаметру, шоколадом всередину, злегка притиснути і розгладити. Поставити торт в холодильник на півгодини. Зняти пергамент із застиглою стрічки, посипати верх какао.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Шоколадний торт без випічки – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua