Шоколадний кекс у мікрохвильовій печі - Image

Шоколадний кекс у мікрохвильовій печі

Кількість порцій: 2Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

В період розвитку Стародавнього Риму було прийнято змішувати родзинки, горіхи, гранат з ячмінним пюре. Так був придуманий кекс, який зараз став дуже популярним по всьому світу. Згідно з сучасними рецептами приготування цього десерту, випікати його потрібно з бісквітного або дріжджового тіста. А найпоширенішими добавками є горіхи, джеми або варення, сухофрукти і свіжі фрукти, шоколад. Як стверджують історики, наймасовіше поширення кекс отримав в 16 столітті, коли з'явився цукровий пісок. Його постачали з американських колоній. А через те, що цукор сприяє довгому зберіганню фруктів, то саме завдяки цьому кекси і стали улюбленим десертом багатьох країн, кожна з яких додавала свої традиційні інгредієнти.

Інгредієнти

Яйце

3 шт.

Цукор

130 г.

Какао

30 г.

Сіль

3 г.

Масло вершкове

100 г.

Борошно

140 г.

Розпушувач (пакетик)

1 шт.

Ванільний цукор

10 г.

Шоколад

100 г.

Етапи приготування

01

Спочатку потрібно збити яйця, сіль, ванільний цукор, цукор, какао в пишну пінну масу, потім додати до них м'яке вершкове масло, і збити знову. Змішати розпушувач та борошно, невеликими порціями додавати до масляно-яєчної маси.

02

Потім в скляну форму вилити підготоване тісто, поставити в мікрохвильову пічку, при максимальній потужності витримати 5 хвилин, потім, після вимикання печі не відкривати її ще близько 7 хвилин, за цей час кекс "дійде" та "дозріє".

03

Далі потрібно на водяній бані, або в НВЧ-печі розпустити шоколад для глазурі, обмастити нею кекс.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Шоколадний кекс у мікрохвильовій печі – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua