
Тарталетки з чорницями
Бажаєте здивувати гостей вишуканим і дуже ефектним десертом? Приготуйте незрівнянні хрусткі тарталетки з ніжним ванільним кремом і соковитими ягідками чорниці. Повірте, така смакота нікого не залишить байдужим: один лише їх яскравий вигляд викликає нестримне бажання з'їсти все до останньої крихти. Подавати подібні порційні солодкі закуски до святкового столу або на вечірці дуже зручно. Адже у кожного гостя є можливість комфортно насолодитися своїм персональним десертом або забрати його додому. А головне – виглядає все естетично. Замість сухої квасолі в якості грузика можете використовувати пекарські боби, які нагріваються і запобігають появі пухирців по всій поверхні тіста.
Інгредієнти
Борошно
300 г
Вершкове масло
200 г
Цукор
200 г
Яйця
6 шт.
Сіль
3 г
Квасоля суха (для випікання)
200 г
Білий шоколад
100 г
Ванільний цукор
15 г
Молоко
500 мл
Крохмаль
30 г
Чорниця
300 г
Етапи приготування
01
З борошна, масла, 100 г цукру, яйця і дрібки солі вимісити тісто. Загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.
02
Застелити тістом 8 змащених маслом формочок діаметром 10 см. Наколоти тісто виделкою, зверху покласти папір для випікання і насипати квасолю.
03
Випікати тарталетки в духовці 15 хвилин при температурі 180°. Перекласти їх на тарілку і змастити всередині розтопленим шоколадом.
04
Молоко закип'ятити в каструлі з ванільним цукром. Зняти з вогню.
05
Жовтки розтерти до білого з 100 г цукру і крохмалем.
06
Тепле молоко тонкою цівкою влити в яєчний крем, помішуючи. Перелити крем в каструлю і на слабкому вогні збити до загусання.
07
Чорницю вимити. 2/3 підмішати до крему і викласти в тарталетки. Прикрасити рештою ягід (за бажанням посипати цукровою пудрою).
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів