
Солодкі картопляні пироги з яблуками
Родзинка цього простого і швидкого домашнього пирога в тому, що картопляне пюре служить не начинкою, а основою для тіста. Такий рецепт дозволяє Вам з користю використовувати вчорашні залишки картоплі і перетворити їх на самостійну страву сьогодні, яка припаде до смаку і домашнім, і нежданим гостям. Завдяки додаванню картопляного пюре в тісто свіжоспечений м'якуш виходить повітряним, пухнастим і ніжним, приємно тане в роті, а випічка довгий час залишається свіжою і не черствіє. Серединка наших солодких пирогів – обсмажені у вершковому маслі наливні яблучка з цукровою пудрою. Виходить дуже смачно, ситно і ароматно. Прекрасне частування до Вашого столу. Швидше ставте чайник.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
500 г.
Масло вершкове домашнє
300 г.
Картопля фасована
400 г.
Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
4 шт.
Пудра цукрова Auchan 200г
40 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
40 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду і зробити з картоплі пюре, додавши трохи масла. Борошно просіяти в миску.
02
У борошно додати 200 грам вершкового охолодженого масла і пюре. Посолити і замішати тісто. Скачати тісто в кулю, загорнути харчовою плівкою і поставити на 45-60 хвилин у холодильник.
03
Яблука помити, видалити серцевину і нарізати скибочками або кубиками. Розігріти сковороду, розтопити вершкове масло і тушкувати яблука. Додати цукрову пудру і готувати протягом 10 хвилин. Духовку розігріти до 230°C.
04
Тісто дістати, розкачати в пласт близько 0,5 см завтовшки і розрізати на квадрати. У середину кожного шматочка тіста покласти трохи начинки і зліпити пиріжок. Викласти пиріжки на деко, змастити розтопленим маслом і поставити в духовку. Випікати пиріжки близько 20 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів