Солоні лимони - Image

Солоні лимони

Кількість порцій: 12Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Одним із найбільш доступних джерел вітаміну С є лимон. Також до його складу входить кальцій, магній, залізо і багато інших найважливіших елементів для підтримки нормального функціонування організму. Саме лимон є головним інгредієнтом запропонованої страви. Ідея засолювати лимони зародилася в Північній Африці, а саме в Марокко, щоб уникнути нестачі в лимонах цілий рік. Протягом місяця під впливом солі і спецій лимон втрачає свою гіркоту і кислоту, при цьому зберігаючи властиву йому свіжість і цитрусовий смак.

Інгредієнти

Лимони

1 кг.

Cіль

300 г.

Оливкова олія

150 мл.

Лавровий лист

3 шт.

Чорний перець горошком

1 ч. л.

Етапи приготування

01

Лимони вимити і зробити надрізи, наче потрібно їх розрізати на 6 частин, але не дорізати до кінця.

02

З двох надрізаних лимонів видавити руками сік у літрову банку.

03

Потім в цю банку укласти всі лимони (і вичавлені). Додати в банку перець, лавровий лист і сіль. Залити зверху оливковою олією і закрити щільно кришкою.

04

Витримувати лимони в банці треба не менше місяця, після чого можна додавати ці лимони в несолодкі страви.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Солоні лимони – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua