Хурма, запечена в сметані - Image

Хурма, запечена в сметані

Кількість порцій: 3Час приготування: 1 год 15 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Пізньої осені на полицях в магазинах з'являється довгоочікувана хурма. Дивовижний фрукт, дуже корисний і смачний. Мало кому відомо, але хурма запобігає появі ракових клітин, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань. Цей фрукт отримав назву «їжа богів». Не дивно: стародавні греки знали толк в задоволеннях. Насолодитися медовим смаком хурми можна, споживаючи її як фрукт або готуючи з неї цікаві закуски та десерти. Пропонований рецепт – яскравий тому приклад. Сметанний соус гармонійно поєднується з фруктом, наповнюючи страву вершковим ароматом. Щоб позбавити хурму від терпкості, залиште її в морозилці на пару годин.

Продукти для рецепту

Інгредієнти

Хурма Корольок

3 шт.

Сметана ХМЗ 20%

3/4 склянки

Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт

1 шт.

Борошно 7 1кг

1 ст. л.

Цукор Ваш Цукор 10кг

130 г.

Лимон

0,5 шт.

Цукор ванільний Auchan 8г

1 ч. л.

Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л

за  смаком

Цукрова пудра Aro 250г

за смаком

Етапи приготування

01

Натерти цедру лимона і видавити сік. Хурму залити водою так, щоб вона повністю покривала плоди; додати 100 г. цукру, цедру і лимонний сік. Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню, накрити і залишити на 30 хвилин.

02

Потім хурму вийняти, очистити від шкірки, видалити кісточки.

03

Яйця збити з простим і ванільним цукром, змішати з борошном і сметаною. Хурму викласти у змащену маслом форму для запікання, полити сметанним соусом. Запікати в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 30 хвилин.

04

Подати, посипавши цукровою пудрою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв