
Фруктова піца
З чим асоціюється у Вас піца? Зі свіжоспеченим хрустким коржем, на якому затишно розташовуються копчені ковбаски, соковиті томати, пікантні оливки і ніжний сир пармезан, що тягнеться? Поспішаємо Вас засмутити. Або порадувати. Адже Вашій увазі смілива й оригінальна варіація традиційної італійської страви для справжніх ласунів – солодка десертна піца з вершковим кремом і фруктами. Екзотично, незвично, але дуже смачно і ефектно. Це, мабуть, той варіант домашньої випічки, який не залишить байдужим ні рідних, ні гостей. Фруктова піца більше нагадує тонкий і відкритий солодкий пиріг. Якщо Ви любите експериментувати і дивувати – цей простий і дохідливий рецепт спеціально для Вас.
Інгредієнти
Вершкове масло
110 г
Цукор
200 г
Яйце
1 шт.
Лимон
2 шт.
Ванілін
1 ч. л.
Борошно
250 г
Сода
1/2 ч. л.
Сіль
1/4 ч.л.
Вершковий сир
225 г
Цукрова пудра
1/4 ст.
Полуниця
200 г
Чорниця
100 г
Персик
2 шт.
Ківі
1 шт.
Етапи приготування
01
Розігрійте духовку до 175 градусів.
02
Вершкове масло збийте з 2/3 ст. цукру у міксері. Додайте яйце, цедру 1 лимона і ванілін. Перемішайте.
03
В окремій мисці змішайте борошно, соду і сіль. Збийте вінчиком.
04
Змішайте обидві суміші і замісіть тісто міксером до однорідної маси.
05
Викладіть тісто у форму для піци, змащену маслом. Розтягніть і розпряміть. Випікайте 10-12 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Повністю охолодіть перед тим, як наносити начинку.
06
Для крему змішайте вершковий сир, 1/3 ст. цукру, цукрову пудру, цедру 1 лимона і сік лимона, збийте до однорідної повітряної маси і нанесіть рівномірно на охолоджену основу.
07
Прикрасьте нарізаними фруктами. Поставте в холодильник для повного охолодження.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів