
Холодець з коропа
Заливне з коропа смачне і ніжне, припаде до смаку кожному. Але особливо воно сподобається тим людям, які не їдять м'яса. Вибираючи цю рибу, краще віддати перевагу дзеркальному виду: він жирніший, та й з лускою буде менше мороки. Що ж стосується ваги, то в самий раз буде кілограмовий короп або трохи більше, оскільки більш великі особини можуть володіти не таким ніжним і солодким смаком. Якщо красиво оформити заливне з коропа, то на інші закуски на вашому столі можуть і не звернути уваги. Тому що заливна риба - дуже смачне рибне святкове блюдо!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Короп тушка
0,5 шт.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 шт.
Помідори рожеві фасовка
1,5 шт.
Перець Ista болгарський червоний та жовтий на грилі 1000г
1,5 шт.
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Желатин Добрик 15г
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Перець червоний мелений Pripravka 20г
за смаком
Етапи приготування
01
Рибу промити, очистити від шкірки, видалити нутрощі, видалити кістки. Промити філе. Голову, кістки, ікру/молоку покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь.
02
У каструлю додати помідори і перець, нарізані на великі шматочки, варити протягом 1 години на маленькому вогні. У підсумку, рідина повинна випаруватися на третину.
03
Готовий бульйон процідити, додати в нього сіль і червоний перець мелений. У каструлю покласти рибу, залити процідженим бульйоном, варити 20 хвилин на невеликому вогні.
04
Яйця відварити круто. Остудити, нарізати кружечками.
05
Рибу перекласти в ємність, дати час охолонути, зверху викласти яйце і болгарський перець, зварений в бульйоні. Збити 1 жовток із водою, додати в бульйон для освітлення, постійно помішуючи, довести бульйон до кипіння, після, прибрати з плити.
06
Желатин розвести в холодній воді, влити в бульйон, добре перемішати. Процідити, влити в ємність з рибою. Прибрати в холодне місце на 6-8 годин, до повного застигання.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів