
Тунец, замаринованный в соевом соусе
Погодьтеся, часом навіть у дрібницях криється головне. Цей життєвий принцип можна застосувати навіть до кулінарного мистецтва. Довести це легко на прикладі пропонованої страви – тунця, замаринованого в соєвому соусі. Здавалося би, тунець – звичайна океанічна рибка, відома своїм ніжним і делікатним м'ясом. У більшому – нічим непримітна. Але варто підібрати до неї грамотний соус-маринад, як вона заграє несподіваними смаковими нотками і зможе вразити навіть найдосвідченішого гурмана. Отже, пікантний маринад із соєвого соусу, оливкової олії, соку лимона і спецій надає рибі соковитість, легку солонуватість і цитрусову свіжість. Тунець стане прекрасним доповненням до будь-якого гарніру або овочевого салатику.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
20 мл.
Тунець
260 г.
Соус соєвий Chong 1л
40 мл.
Лимон
40 г.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
З лимона вичавити сік. Змішати оливкову олію, додати соєвий соус, сіль, перець, лимонний сік. Тунець покласти в суміш і залишити на 20 хвилин.
02
Сковороду розігріти (без олії). Обсмажити тунець з кожного боку по 3-5 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів