Риба по-йеменськи - Image

Риба по-йеменськи

Кількість порцій: 2Час приготування: 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Хочеться вживати корисну і здорову їжу? Якщо так, цей рецепт для вас. Особливістю риби по-йеменськи є те, що вона готується з овочами і вживається із соусом, як і більшість страв у східній кухні. Це деяка "родзинка" в кулінарії йеменської кухні, що підкреслює її пікантність і гостроту смаку. Для цієї страви ми вибрали філе тріски: соковите і поживне, а головне - воно зберігає свої корисні властивості (білки, йод й інші речовини). Сам вибір риби для цього рецепту дуже скромний, але все таки вибір є - підійде будь-яка біла морська риба і бажано нежирна. Витончена східна страва гідна вашої уваги!

Інгредієнти

Філе тріски

500 г.

Томати (консервовані)

250 г.

Морква

2 шт.

Червона цибуля (велика)

1 шт.

Часник

2 зубчики

Рослинна олія (рафінована)

2 ст. л.

Гострий перець

0,5 шт.

Лавровий лист

6 шт.

Лайм

0,5 шт.

Зелень петрушки

пучок

Сіль

за смаком

Цукор

1 ст. л.

Етапи приготування

01

Філе тріски обмити і нарізати упоперек шматочками по 5 см. шириною. Очистити цибулю і моркву, потім порізати кільцями. Перець обмити, очистити від насіння і нарізати кільцями.

02

Половину риби помістити в каструлю з товстим дном. Зверху покласти половину овочів і додати лавровий лист (3 шт.).

03

Потім викласти шар риби, що залишилася, овочів і лаврове листя (3 шт.).

04

Через сито протерти томати (разом з соком). Додати 2 ст. л. рослинної олії, 1 ст. л. цукру і щіпку солі. Томати влити в рибу з овочами. Потім помістити каструлю на сильний вогонь, приблизно на 5 хв. Зменшити вогонь і тушкувати до готовності (ще 5 хв.).

05

Поки риба тушкується, перейти до приготування соусу. Зелень і часник дрібно нарізати. Додати трохи цукру і сік лайму. Все гарненько перетерти товкачиком. Отриманим соусом заправити готову рибу.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Риба по-йеменськи – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua