
Рибні крокети
Дуже смачні, корисні та прості рибні крокети, з нарізаної (а не подрібненої) риби, запечені в духовці. Вони чудово підійдуть на обід або вечерю. Як гарнір підійдуть крупи (особливо рис), картопляне пюре або пюре з цвітної капусти. Хорошим дієтичним варіантом буде подати парові, варені або запечені овочі (наприклад, суміш моркви, цвітної капусти, броколі та зеленого горошку). Подавати рибні крокети можна і з звичайним найпростішим овочевим салатом. Оригінальною ідеєю буде загорнути шматочок сиру в крокети, тоді при подачі їх гарячими сир всередині буде розплавлений і тягнутися. Рибу беріть будь-яку на ваш смак, можна як червону, так і білу.
Інгредієнти
Хліб білий
100 г.
Риба (будь-яка, наприклад, хек)
200 г.
Олія рослинна
20 мл.
Масло вершкове
20 г.
Борошно пшеничне
20 г.
Молоко
380 мл.
Яйце куряче
1 шт.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Рибу помити, відокремити м'ясо від кісток і подрібнити. Розігріти вершкове масло на сковороді, обсмажити борошно і влити молоко. Обережно перемішувати поки соус не загусне, а потім додати рибу. Додати сіль, перець і дати соусу з рибою охолонути.
02
Хліб обсушити (можна в духовці) і подрібнити до стану сухарів. З рибної маси сформувати кульки. Яйце трохи збити. Духовку розігріти до 190 градусів.
03
Крокети обваляти в сухарях, потім в яйці і знову в сухарях. Деко змастити олією. Викласти крокети на деко, поставити в духовку і запікати близько 20-25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів