
Шніцель з курей в здобних сухарях
Шніцель – тоненька м'ясна скибочка великого розміру, панірована в сухариках (або борошні) і обсмажена у великій кількості розпеченої олії – фритюрі. Його батьківщиною вважається Австрія, саме тому всі сучасні рецепти цієї страви пішли від класичного віденського шніцеля. В перекладі з німецької «шніцель» трактується як «вирізка». Страва може бути приготована абсолютно з будь-якого м'яса: будь то ніжна куряча грудка або жирна свинина. М'ясо відбивати не обов'язково. Це й відрізняє його від популярної відбивної. Соковите м'ясо, апетитна хрустка скоринка і золотистий колір – головні атрибути правильно приготованого шніцеля. Слинки вже потекли?
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Грудинка куряча
100 г.
Масло вершкове домашнє
20 г.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
25 мл.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
за смаком
Етапи приготування
01
Очистити курку від плівок, сухожиль і зайвого жиру, відбити. Залити зверху вершками, тупою стороною ножа трохи посікти.
02
М'ясо обваляти в крупно товчених сухарях. Розігріти сковороду з олією, покласти м'ясо на сковороду, обсмажити з обох сторін.
03
При подачі викласти шніцель на тарілку, полити 20 г. розтопленого вершкового масла, подавати з овочами або макаронами.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів