
Курочка під вершково-грибним соусом
Курочка з грибами – кулінарна класика, що поєднує в собі легкість і поживність. Вершки ж доповнюють цей ідеальний метч, надають страві ніжності й ароматності. Готуйте, коли хочеться простої, без забобонів, вечері.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Філе куряче
400г
Соус соєвий Chong 1л
1ст.л.
Шампунь Hugva Herbal Оливкова олія 0,5л
1ст.л.
Гриби білі Spela заморожені різані 300г
150г
Борошно 7 1кг
½ ст.л.
Вершки збиті Sterilgarda Alimentari 35% 200г
2ст.л
Бульйон курячий Food Studio 500мл
150мл
Сметана ХМЗ 20%
1ст.л.
Цибуля
½
Сіль Єгипет
на смак
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
на смак
Етапи приготування
01
Куряче філе промийте, висушіть, наріжте невеликими шматочками. Посоліть, поперчіть з двох сторін, складіть у миску і залийте комбінацією соєвого соусу та оливкової олії.
02
На розігріту пательню викладіть курку та обсмажте до золотистої скоринки.
03
Викладіть курку задля того, щоб стекла олія.
04
У сковорідку, де обсмажувалася курка, викладіть цибулю. Пасеруйте її 1-2 хв. Далі додайте нарізані білі гриби та обсмажуйте на середньому вогні упродовж 10-15 хв.
05
Посоліть та поперчіть гриби, додайте борошно. Перемішайте. Влийте бульйон, вершки та сметану, перемішайте, накрийте кришкою та доведіть до кипіння.
06
Коли соус закипить, викладіть на нього вже трішки обсмажене куряче філе і тушкуйте близько 20 хв. Смачного!
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів