
Тушкована курка з селерою і кабачками
Соковита, апетитна курочка, тушкована з овочами – прекрасний варіант сімейного обіду або вечері. Молоді кабачки, що запікаються в духовці, рясно виділяють сік. Враховуйте це при приготуванні страви. Якщо рідини занадто багато, необхідно періодично її зливати, інакше інгредієнти вийдуть вареними. Важливо частіше перевіряти страву в духовці, щоб не допустити пересушування курочки. До всього арсеналу овочів можна додати солодкий болгарський перець, моркву і дрібно нарізаний часник, а потім побризкати невеликою кількістю білого вина. Це урізноманітнює смакову палітру Вашої страви.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Кабачок
2 шт.
Гомілка Курка По-Домашньому куряча
1 шт.
Селера стебло
5 стебел
Скатертина Прованс Лимони 120х136см
1 шт.
Помідори рожеві фасовка
3 шт.
Олія соняшникова салатна 500мл
5 ст. л.
Кріп 70г
1 пучок
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Курку нарізати середніми шматками, натерти сіллю і перцем. Розігріти сковороду із олією, викласти шматки м'яса на сковороду, обсмажити до золотистого кольору.
02
Нарізати кубиками лимони, селеру та кабачки. Помідори нарізати кружечками. Кріп ретельно промити під холодною водою і подрібнити.
03
Змастити форму для випікання олією, викласти в неї підсмажену курку, зверху викласти на курку овочі, покласти зверху помідори і присипати кропом. Скропити олією.
04
Поставити форму в духовку на 1 годину, при цьому температура повинна бути 250°C. Витягнути з духовки форму, перемішати м'ясо з овочами, так щоб курка опинилася зверху овочів. Поставити в духовку ще на 15 хвилин, до появи рум'янцю на м'ясі.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів