Турецька піца "Пайд" - Image

Турецька піца "Пайд"

Кількість порцій: 2Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Піца - це страва, яку можна назвати міжнародною, хоча і прийшла вона в цей світ з Італії. До речі, зараз ведуться суперечки про те, чи дійсно Італія є батьківщиною піци. Проте піца популярна в багатьох країнах. У кожній країні існують свої рецепти приготування піци. Мало того, наприклад, у самій Італії існує незліченна кількість видів піци, яка є популярна в тому чи іншому місті країни. Тому не дивно, що в Туреччині теж створили свій кулінарний шедевр, який сьогодні ми з вами приготуємо. Це турецька піца "Пайд". Піца готується особливим способом, і він полягає в тому, що піца виходить у вигляді човна з товстими бортиками. Піца виходить неймовірно м'якою, соковитою і смачною.

Продукти для рецепту

Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г
9.86 - 13.89

Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г

12 г

Інгредієнти

Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г

1 ст. л.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

250 мл.

Цукор Ваш Цукор 10кг

1 ч. л.

Сіль Єгипет

2 ч. л.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

3 шт.

Суміш рослинних олій Naturli органічна 200г

5 ст. л.

Борошно пшеничне вищий гатунок

750 г.

Яловичина піджарка

300 г.

Цибуля ріпчаста молода

1 шт.

Часник

2 зубчики

Кмин Еко римський 15г

1/2 ч. л.

Спеція Перець чорний мелений

1/4 ч. л.

Петрушка 70г

1 пучок

М'ята 50г

2 ст. л.

Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл

2 ст. л.

Помідор

1 шт.

Сир твердий Грана Падано 32%

250 г.

Крохмаль Dr.Oetker 1кг

2 щіпки

Етапи приготування

01

Розчинити дріжджі в теплому молоці і додати яйце, цукор, сіль (1 ч. л.), Масло (3 ст. л.). Все добре перемішати і додати борошно. Замісити красиве гладеньке коло з тіста.

02

Змастити тісто невеликою кількістю масла, покласти у вологу тканину і накрити іншим рушником. Нехай тісто постоїть протягом 30 хвилин.

03

Поки тісто "підходить" приготувати начинку для піци. Нагріти сковороду на середньому вогні, розтопити вершкове масло. Нарізати і помістити в сковороду цибулю і часник. Потім додати яловичий фарш. Приправити кмином, сіллю і меленим перцем. Обсмажити близько 5 хвилин. Перемішати.

04

Нарізати помідор невеликими кубиками.

05

Змішати в мисці фарш, що охололо, петрушку, нарізану м'яту і лимонний сік і відкласти в сторону. Розігріти духовку до 115°С.

06

До цього часу тісто має збільшитися вдвічі. Розрізати тісто на 2 частини. За рецептом вийде 2 "Пайда".

07

Зробити круглі кульки і роздавити їх руками в коржі. Розкачати тісто качалкою в тонку основу.

08

Присипати тісто невеликою кількістю крохмалю. Це попередить зволоженню тіста від начинки. Рівномірно викласти фарш на двох коржах.

09

Додати нарізаний помідор і тертий сир.

10

Скласти "Пайд" у формі човна.

11

Помазати збитими яйцями (2 шт.) стінки піци і залити те, що залишилося, поверх начинки.

12

Випікати піцу протягом 25 хвилин до золотистого коричневого кольору.

13

Нарізати шматочками і подати до столу. Приємного апетиту!

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Телятина з йогуртом по-турецьки

Телятина з йогуртом по-турецьки

2

25 хв