
Сирна запіканка з овочами
Запіканкою ми називаємо страву, яка відноситься до групи кулінарних виробів, способом приготування яких є запікання в духовці викладених у форму подрібнених інгредієнтів, залитих зв'язуючими компонентами. Рецептуру приготування сучасної запіканки пов'язують з ім'ям американської домогосподарки Ельміри Джолікер, яка жила в середині XIX століття. Вважається, що саме їй ми повинні сказати "спасибі" за цю смачну страву. У списку інгредієнтів запропонованої запіканки корисні і доступні продукти: овочі, сир, сметана, оливки. В якості зв'язуючого компонента використовують яйця. Процес приготування простий і не займе багато часу. Подавати запіканку можна, прикрасивши зеленню.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Баклажани фасовані
1 шт.
Паприка Kotanyi червоний солодкий перець 35г
1 шт.
Оливки Aro різані 4250мл
4 шт.
Сметана ХМЗ 20%
2 ст. л.
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
2 шт.
Сухарі панірувальні
1 ст. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Базилік у горщику
за смаком
Орегано Auchan 20г
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Сир Пирятин Сметанковий твердий 50%
150 г.
Етапи приготування
01
Баклажан нарізати кубиками і злегка підрум'янити на оливковій олії.
02
Додати до баклажанів перець, нарізаний соломкою і підсмажити пару хвилин до напівготовності.
03
У миску розбити яйця, додати сметану, тертий сир, овочі, оливки, панірувальні сухарі, посолити, поперчити, посипати сухими травами і все добре перемішати.
04
Вилити масу у форму, змащену оливковою олією.
05
Запікати в духовці 25 хвилин при температурі 200°С.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів