Сьомга в імбирному маринаді
Страва виходить дуже ароматною і смачною. До того ж усім відомо про корисні властивості сьомги. Вона містить незамінні мінеральні елементи, завдяки чому уповільнює процеси старіння шкіри. А в поєднанні з пряним імбирно-соєвим соусом і кунжутним маслом філе сьомги стає дуже ніжним і соковитим. Любителям гострих страв можна додати більше свіжого імбиру і соусу чилі і менше – солодкого червоного перцю. І наостанок порада: для того, щоб зберегти цілісність тушки сьомги, не видаляйте шкірочку повністю, інакше шматочки розваляться.
- 1. Сьомга — 600 г.
- 2. Соус соєвий — 100 мл.
- 3. Олія кунжутна — 1 ст. л.
- 4. Часник — 1 шт.
- 5. Соус чилі — за смаком
- 6. Сіль — за смаком
- 7. Імбир — 20 г.
- 8. Сік лимонний — за смаком
- 9. Перець солодкий — 2 шт.
- 10. Спаржа свіжа — 6 шт.
- 11. Квасоля зелена стручкова — 150 г.
- 12. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 13. Кунжутне насіння — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Рибу промити під холодною водою. Розділити на філе, нарізати порційними шматками.
Для приготування маринаду, збити кунжутну олію із соєвим соусом, додати чилі, подрібнений часник, імбир і сіль, ретельно перемішати. Залити рибу маринадом на 10-15 хвилин.
Після маринування, обсмажити рибу, далі випікати протягом 7-8 хвилин у духовці розігрітій до 180°C.
Спаржу, солодкий перець і квасолю нарізати соломкою, обсмажити в сковороді з розжареною кунжутною олією. Посолити і поперчити.
Викласти рибу та овочі на тарілку, скропити лимонним соком і посипати кунжутним насінням.