
Салат із печеним часником
Відмінний ситний салат. Печений часник надає йому неповторну пікантну нотку. Для запікання часнику краще брати терпке сухе вино. Замість цукру в тій же пропорції можна додати мед. Молодий часник, запечений в червоному вині, можна їсти і як самостійне блюдо. Салат з печеним часником - це розкішний гарнір для смаженої або запеченої баранини, свинини або птиці. Огірки для салату краще брати малосольні. Підготовлені інгредієнти ретельно перемішують, щоб картопля увібрала весь соус. Цей салат добре вживати в холодну пору року. Подають його на стіл порційно або у великому салатнику
Інгредієнти
Картопля
3 шт.
Солодкий перець
1 шт.
Огірки
1 шт.
Квасоля червона консервована
1 банка
Часник
1 головка
Червоне сухе вино
50 мл.
Горіхи волоські
2 ст. л.
Цукор
1 ст. л.
Зелена цибуля
0,5 пучка
Лимонний сік
1 ч. л.
Оливкова олія
2 ст. л.
Листя салату
1 пучок
Етапи приготування
01
Картоплю помити щіткою і варити в киплячій підсоленій воді 15 хвилин.
02
Духовку попередньо розігріти до 180°C. Часник очистити від верхнього лушпиння, укласти в формочку, засипати цукром і залити вином. Запекти в духовці 15 хвилин.
03
Порізати перець і огірок кубиками. Картоплю очистити, остудити і також порізати.
04
Викласти все в салатник, додати квасолю без рідини. Часник остудити, очистити і залишити часточками. Листя салату порвати. Все додати в салат.
05
Для заправки змішати в блендері горіхи із зеленню, додати сіль, перець, лимонний сік і оливкову олію. Залити заправкою салат і перемішати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів