Буряково-малинове гаспачо - Image

Буряково-малинове гаспачо

Кількість порцій: 3Час приготування: 2 год 10 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Традиційний для Іспанії, але встигший нами полюбитися гаспачо являє собою холодний овочевий суп-пюре характерного червоного кольору за рахунок додавання стиглих томатів і перців. Правильніше і точніше буде сказати, що ця перша страва родом з Андалусії – іспанського автономного співтовариства. У кожному регіоні Іспанії існує свій, неповторний рецепт гаспачо, який вважають правильним. Однак спільне, що об'єднує всі ці різні рецепти – це, звичайно ж, помідори, що входять до складу. Хочемо поділитися з Вами оригінальним варіантом класичного гаспачо – з молодим буряком, ароматною малиною і часником. Досить незвичайне, але дуже смачне поєднання припаде до душі навіть найвибагливішому гурману.

Продукти для рецепту

Буряк
8.90 - 15.00

Буряк

за 1 кг

Інгредієнти

Буряк

3 шт.

Малина

300 г

Цибуля

80 г

Часник

1 зуб.

Оцет бальзамічний Ellada спрей 150мл

1 ст. л.

Лимон

30 г

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

3 ст. л.

Сіль Єгипет

за смаком

Перець чорний Kotanyi горошок 70г

за смаком

Етапи приготування

01

Буряк загорнути у фольгу, обережно наколоти, покласти на крупну сіль, насипану в деко і запікати в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 1,5-2 годин (перевіряти готовність ножем). Охолодити і очистити.

02

У блендері подрібнити в пюре буряк, цибулю, часник, малину, оцет, оливкову олію. Обов'язково протерти через сито.

03

Якщо пюре вийде дуже густим, то розбавити мінеральною водою до консистенції супу. Посолити, поперчити за смаком. Охолодити.

04

Перед подачею прикрасити ягодами і зеленню.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв