
Свинина в горщику з картоплею
Від такої смакоти не відмовиться ні дорослий, ні дитина. Погодьтеся: будь-яка їжа, запечена в горщиках, виходить набагато ефектніше, має більш виражений смак і насичений аромат, ніж приготовлена, припустимо, на сковороді або в сотейнику. А якщо це свинина в горщику з картоплею – смачніше подвійно. Оригінальна подача страви робить її ще і дуже апетитною: знизу соковиті шматочки м'яса на овочевій «подушці», просоченій майонезом, зверху – розплавлений ароматний сир з рум'яною скоринкою. Смакота. Для цього рецепта свинина вибрана не дарма: ніжне, але жирне м'ясо, віддаючи свій цінний сік, насичує овочі неповторним ароматом. Завдяки цьому «внутрішність» горщика виходить соковитою і м'якою.
Інгредієнти
Свинина
300 г
Картопля
300 г
Морква
80 г
Цибуля ріпчаста
80 г
Сир
80 г
Сіль
за смаком
Майонез
30 г
Перець чорний
за смаком
Зелень
за смаком
Етапи приготування
01
Картоплю помити, очистити і нарізати шматочками. Моркву помити, очистити і нарізати кубиками. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. М'ясо помити і нарізати шматочками.
02
Духовку розігріти до 200 градусів. У горщик шарами укласти картоплю, моркву, цибулю і свинину, кожен шар змащуючи майонезом. Додати сіль, перець, зелень за смаком.
03
Сир натерти на тертці. У горщик залити води так, щоб вона доходила до верху. Поставити горщики в розігріту духовку і запікати близько 60 хвилин. Подавати прямо в горщиках або виклавши на тарілки.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів