
Картопляне пюре зі шпинатом
Зазвичай найпростіші і буденні страви стають самими популярними. Мабуть, через те, що вони дуже прості у приготуванні, але при цьому виходить смачний і ситний обід або вечеря. Але досить додати всього один-два інгредієнти, і страва радикально змінюється. Звичайно ж в кращий бік. Як, наприклад, картопля зі шпинатом. Завдяки цьому листю сам гарнір перетворюється на ароматну і корисну вечерю, яку вже можна подавати як повноцінну страву. Не потрібно, напевно, розповідати, що в листі шпинату зібралися майже всі вітаміни, яких катастрофічно не вистачає нашому організму. Тому-то його і не слід ігнорувати у своєму раціоні.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Картопля фасована
600 г
Шпинат пучок 100г
300 г
Часник
1 зубчик
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
1 ст.л.
Масло вершкове домашнє
20 г
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Спеція Горіх мускатний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Картоплю очистіть і відваріть до готовності в підсоленій воді.
02
Злийте воду і зробіть з картоплі пюре, додавши вершкове масло, за допомогою товкачика або блендера.
03
Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, розморозьте його. Листя свіжого шпинату промийте, дайте стекти воді.
04
У сковороді розігрійте олію. Часник наріжте на тонкі часточки і обсмажте.
05
Потім до часнику додайте шпинат і тушкуйте, постійно помішуючи, на слабкому вогні до в'янення всього листя.
06
Після шпинатну масу подрібніть блендером.
07
З'єднайте картопляне пюре і шпинатну масу, перемішайте. Щоб довести пюре до потрібної вам густоти, розбавте його молоком.
08
Додайте спеції і сіль за смаком, ще раз добре перемішайте. Подавайте як гарнір або як окрему страву.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів