
Капусняк
Капусняк - це традиційна страва російської, української, словацької та польської кухні. Готується капусняк з квашеної капусти. Існує багато різновидів і рецептів приготування капусняку. Капусняк, до речі, має брата, тобто схожу страву в російській кухні - це щі. Але не слід вважати капусняк і щі однією і тією ж самою стравою, так як капусняк готується тільки виключно з квашеної капусти. У той час як щі можуть готуватися не тільки з кислої квашеної капусти, а й зі свіжої, а також із щавля, кропиви, ріпи. Капусняк - старовинна страва. Приготувавши її ви повною мірою відчуєте староруський побут того часу. Приємного аппетиту!
Інгредієнти
Яловичина
400 г.
Картопля
3 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Капуста квашена
1 ст.
Пшоно
2 ст.л.
Cіль
за смаком
Етапи приготування
01
Налити в каструлю води, покласти яловичину, зварити м'ясо, при цьому злити перший бульйон. Моркву і цибулю помити і почистити, натерти на тертці моркву і половину цибулини, і підсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії до золотистого кольору. Нашаткувати квашену капусту, покласти в окрему сковороду і тушкувати 15 хвилин, з додаванням невеликої кількості води.
02
Картоплю помити і почистити, нарізати кубиками, всипати в бульйон, додати сюди ж пшоно і половину сирої цибулини, що залишилась. Варити 15 хвилин.
03
Всипати в суп піджарку з моркви та цибулі, додасть квашену тушковану капусту. Додати за смаком сіль і спеції. При подачі покласти ложку сметани в готовий капусняк.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів