Грибний холодник - Image

Грибний холодник

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 10 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Холодник, також холодний борщ - це холодний суп, національна страва кухонь декількох східноєвропейських країн. Це страва білоруської, литовської, латвійської, польської, української кухонь. У російській кухні подібна страва називається свекольник. У свекольник, як ви здогадалися, додається буряк. Але ми сьогодні з вами будемо готувати грибний холодник, рецепт якого трошки відрізняється від оригінального. Тому що справжній холодник готується без шматочка якого-небудь м'яса. У нашому ж грибному холоднику присутнє куряче філе, тому в якості пісної страви такий холодник вже не підійде. Холодник завжди подається охолодженим. При подачі в тарілку покласти половинку яйця і сметану. Приємного апетиту!

Інгредієнти

Білі гриби або печериці

500 г.

Петрушка

50 г.

Куряче філе

400 г.

Огірок свіжий

1 шт.

Корінь селери

30 г.

Лимонний сік

1 ст. л.

Яйце варене

1 шт.

Зелена цибуля

10 г.

Перець

за смаком

Цукор

за смаком

Сіль

за смаком

Грибний відвар

1000 мл.

Курячий бульйон

150 - 200 мл.

Кріп

50 г.

Етапи приготування

01

Білі гриби (або шампіньйони) відварити до готовності в підсоленій воді. Після гриби вийняти і нарізати кубиками. Відвар не виливати.

02

Куряче філе відварити до готовності в підсоленій воді разом із коренем селери і коренем петрушки. Після курку нарізати кубиками. Бульйон відставити.

03

Зелень петрушки, кропу і цибулю дрібно посікти, стебло селери нарізати кубиками. Всю зелень підсолити, щоб вона пустила сік.

04

Огірок нарізати кубиками. Змішати всі інгредієнти і залити грибним бульйоном. Додати трохи курячого бульйону.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Грибний холодник – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua