Зелене лобіо з помідорами і горіхами - Image

Зелене лобіо з помідорами і горіхами

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Для початку розшифруємо значення слова лобіо. Лобіо по-грузинськи значить «квасоля». Цю назву носять різні страви грузинської кухні, приготовані на основі квасолі. Інгредієнти можуть бути різні і тому будуть різні назви страв, але їх загальне слово лобіо. Ми будемо готувати лобіо з помідорами і горіхами. Це повністю овочеве блюдо і відмінно підійде для людей, що дотримуються посту. В якості прянощів будемо використовувати зелень петрушки і базиліка. Саме вони у своєму поєднанні додадуть такого приємного пряного запаху страві. А також в нашому лобіо відмінно поєднуватимуться чорний перець, товчений часник і волоські горіхи. Це створить прекрасну смакову гармонію, для того, щоб порадувати вас і ваших близьких.

Інгредієнти

Помідори

4 шт.

Волоські горіхи

100 г

Петрушка

50 г

Базилік

50 г

Часник

2 зуб.

Квасоля свіжа

500 г

Цибуля

120 г

Сіль

за смаком

Перець

за смаком

Етапи приготування

01

Помідори ошпарити окропом, очистити від шкірки і насіння, подрібнити, покласти в каструлю. Дати закипіти, а потім тушкувати на слабкому вогні 5 хв.

02

Волоські горіхи пропустити через м'ясорубку. Зелень вимити, обсушити, подрібнити. Часник очистити, роздавити часниковим пресом. Квасолю наламати, відварити в підсоленій воді до готовності, 30 хв., Відкинути на друшляк, потім висипати в каструлю.

03

Цибулю очистити, дуже дрібно нарізати, додати до квасолі. Влити туди ж томатну суміш, додати горіхи, часник, зелень.

04

Приправити сіллю і чорним перцем за смаком, поставити на середній вогонь і варити 10 хв.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Печиво мед-тахіні

Печиво мед-тахіні

10

30 хв

Зелене лобіо з помідорами і горіхами – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua