Класичний цимес - Image

Класичний цимес

Кількість порцій: 4Час приготування: 45 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Класичний цимес - традиційна страва єврейської кухні, яка являє собою солодке рагу з моркви, чорносливу та родзинок. В даний час у цієї страви багато варіантів, в тому числі і з м'ясом в якості інгредієнта, але наявність моркви і сухофруктів у страві традиційне. Моркву нарізають кружечками, намагаються робити це якомога тонше: від цього залежить тривалість термічної обробки і зовнішній вигляд готового блюда. Цимес готується із самих простих продуктів, але його вважають ласощами і люблять в усіх єврейських сім'ях. У перекладі на українську мову слово "цимес" означає щось смачне, особливе.

Інгредієнти

Морква

2 шт.

Курячий жир

20 г.

Цукор

1 ч. л.

Чорнослив

10 шт.

Родзинки

10 шт.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Курячий жир смажити в сковороді 15 хвилин. Чорнослив і родзинки замочити у воді з цукром.

02

Коли жир розтопиться, додати нарізану кружечками моркву і злегка обсмажити хвилин 4.

03

Додати разом з водою чорнослив, родзинки, посолити і тушкувати 30 хвилин.

04

Тушкувати цимес, періодично помішуючи, до м'якості моркви.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Тунець з соусом песто

Тунець з соусом песто

4

15 хв