Паштет із курячої печінки з гранатовим желе - Image

Паштет із курячої печінки з гранатовим желе

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Сьогодні ми хочемо навчити вас готувати паштет із курячої печінки з гранатовим желе. Паштет - це фарш з дичини, м'яса, печінки, яєць, грибів, трюфелів, приготований особливим чином. Паштет дуже часто готують з печінки. Щоб надати приємного і цікавого смаку в печінкові паштети додають різні добавки у вигляді цибулі, морквини, соку різних фруктів. Паштет з курячої печінки ми готуватимемо з гранатовим желе. Смак виходить незвичайний і складний. Така страва виходить дуже витонченою. Паштет можна подавати у вигляді бутербродів, а можна вживати з різними видами закусок. До речі, завдяки ефектному червоному гранатовому желе зверху паштету, він відмінно виглядатиме на святковому столі.

Інгредієнти

Куряча печінка

500 г.

Вершки (10-20%)

200 мл.

Цибуля ріпчаста

100 г.

Морква

100 г.

Гранатовий сік

250 мл.

Вершкове масло

100 г.

Желатин

5 г.

Мелений мускатний горіх

0,5 ч. л.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Етапи приготування

01

Цибулю почистити від лушпиння та дрібно порізати. Моркву промити і натерти на крупній тертці.

02

На сковороді розтопити столову ложку вершкового масла.

03

Печінку порізати великими шматочками й обсмажити на сковороді. Приблизно по 3 хвилини на кожну сторону.

04

Додати цибулю, моркву і добре перемішати. Смажити ще 15-20 хвилин до повної готовності печінки і м'якості овочів.

05

Потім за смаком посолити і поперчити, посипати мускатним горіхом. А слідом влити в сковороду вершки.

06

Зменшити вогонь і тушкувати протягом 3-5 хвилин.

07

Потім сковороду зняти з вогню і весь вміст перекласти в комбайн. Туди ж додати решту вершкового масла.

08

Все подрібнити в однорідну масу. Рідкий паштет перекласти в глибоку ємність не до самого верху. Ємність поставити в холодильник на 30 хвилин для охолодження і загущення.

09

Для желе необхідно: залити желатин гранатовим соком і залишити настоюватися на хвилин 10.

10

Потім підігріти на невеликому вогні до 30-40 градусів, перемішати, щоб желатин розчинився. Остудити.

11

Вийняти паштет з холодильника і акуратно залити його отриманою сумішшю.

12

Знову поставити ємність в холодильник години на 4, щоб желе повністю застигло.

13

Паштет добре їсти на хлібі або просто так.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Паштет із курячої печінки з гранатовим желе – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua