
Часниковий суп-пюре
Ви не помилилися. Суп дійсно часниковий, не цибульний. Приготувавши цей легкий супчик, Ви отримаєте ситну страву з насиченим часниковим смаком і ніжною кремовою консистенцією. Якщо бажаєте, щоб суп був більш густим, додайте до картоплі, що вариться, одну столову ложку борошна. Або зменшите кількість доданого бульйону. При подачі до столу прикрасьте суп зеленню петрушки. Хрусткі сухарики – відмінне доповнення до страви. Для цього поріжте білий хліб на дрібні кубики і обсмажте в олії, в якій був попередньо обсмажений роздавлений зубок часнику. Потім трохи підсушіть грінки на деку в духовці. І все, простий у приготуванні, ароматний часниковий суп-пюре готовий.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Бульйон курячий Food Studio 500мл
800 мл.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
100 мл.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
200 мл.
Картопля фасована
3 шт.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
2 шт.
Часник
1 головка
Масло вершкове домашнє
2 ст. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
за смаком
Зелень петрушки сушена Pripravka 10г
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець білий мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Головку часнику очистити від лушпиння, але на часточки не розбирати.
02
У фольгу для запікання помістити головку часнику, полити зверху 1 чайною ложкою оливкової олії. Загорнути фольгу і поставити її випікатися в духовку, розігріту до 180°С, близько 30-35 хвилин.
03
Після чого часник розгорнути і остудити. Потім акуратно зрізати верхівки, а м'якоть видавити в миску.
04
Цибулю очистити від лушпиння і нарізати півкільцями. Картоплю очистити і нарізати великими кубиками.
05
У каструлі розтопити вершкове масло, а також налити трохи оливкової олії. Далі викласти цибулю, трохи посолити і поперчити, і обсмажити до м'якості.
06
Додати картоплю, перемішати і влити гарячий бульйон. Потім суп довести до кипіння, зменшити вогонь, і варити приблизно 10-15 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Трохи посолити і поперчити за смаком.
07
Після чого в каструлю з супом викласти запечений часник і перемішати. Влити молоко і знову перемішати.
08
За допомогою блендера перебити суп в пюре прямо в каструлі.
09
Знову поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння, періодично помішуючи. Влити туди ж вершки, перемішати і прогріти, але не кип'ятити.
10
Готовий суп спробувати на смак і при необхідності додати сіль і перець за смаком.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів