
Запіканка з сьомгою і брокколі
Невідомо точно і чітко, що придумав перший запіканку, з якої країни до нас прийшла ця страва, і чому взагалі її почали готувати, але ми все вдячні цьому незнайомцеві за настільки прекрасний шедевр. Напевно, все почалося з солодких запіканок, які робили з кисломолочного сиру. Зараз такі запіканки найпопулярніші. Але ж крім таких існують ще й інші запіканки - які цілком зійдуть як страва на вечерю. Ось як із сьомгою і брокколі. Ця страва досить цікава своїми інгредієнтами. Хоча тут всього лише макарони з рибою і капустою, але така цікава суміш привела до того, що вийшла цікава страва для тихої сімейної вечері.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Сьомга шматок
500 г.
Капуста Брокколі
500 г.
Макарони Pantanella Filini 500г
200 г.
Спеція Горіх мускатний мелений
5 г.
Яйце куряче С0 1шт
1 шт.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
150 мл.
Сир твердий Грана Падано 32%
100 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
10 мл.
Лимон
30 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Макарони відварити до напівготовності в підсоленій воді. Брокколі помити, розібрати на суцвіття і відварити в підсоленій воді 3 хвилини. Збити яйце. Сир натерти на тертці, додати збите яйце, молоко, сіль, перець, молоко, мускатний горіх.
02
Сьомгу (бажано філе) помити, відділити м'ясо від кісток і нарізати шматочками. Додати за смаком сіль, перець й збризнути лимонним соком. Духовку розігріти до 200°C.
03
Форму змастити оливковою олією. Шарами викласти спочатку макарони, сьомгу, брокколі. Залити шари сирною сумішшю, поставити в духовку і запікати 25-30 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів